Pagini

joi, 18 aprilie 2013

Microbusul in Chisinau, o adevarata viata

 Azi nu prea am chef de nimic serios sau mai melancoolic, asa ca am decis sa imi fac o revenire dupa aproape o luna de absenta (imi pare rau) cu ceva mai amuzant, sper sa va placa noul meu stil.

____________________________________________________________________________

As vrea sa vorbesc despre oamenii din microbusele din capitala si sa le impart in mai multe categorii:

  •  Adormitii- doar mie mi se pare sau multi primesc "caif" de la faptul ca ma calca pe mine pe pantofi. Ca sa fiu sincer "ini vine sa le frec vreo doua"! Mai au o modalitate interesanta de comunicare cind se pun pe tine, iar in caz ca soferul brusc opreste microbusul ai incurcat-o.
  • "Urlatorii"- aceasta categorie fac partea cea mai amuzanta din microbus, ei stau si tipa din spatele transportului timp de 15 min : "La oprire sa opresti wai am spus!" Nu stiu daca observata, dar ei fac o greseala de vorbire. De ar fi numai una. Asa si imi vine sa il calc pe papuci ( evil :P ) 
 
  • Soferi obraznici- am vorbit despre pasageri haideti sa trecem la soferii nostri iubiti care nu doresc sa opreasca. Un caz din viata mea , domnul nu dorea sa opreasca microbusul pina nu il rugam in limba rusa. Eu ca un adevarat patriot l-am trimis pe romaneste ( :D ), Norocul meu era ca un tinar de vreo 23 de ani a pus "laba pi umarul lu aşela, ap tuma ni sî pare ca il macieşte".
  • Soferi zgirciti- chiar daca precedentul tip de soferi este unul destul de rau exista un tip si mai dezastruos. Acest tip umpla microbusul pina nu mai poti respira si simti mirosul fiecarui om atit de patrunzator incit iti vine sa mori, dar nu, soferul inca mai "urla : Mai in cur bagativa, mai in cur, mai este loc, otveciaiu!" (asta a fost o citata, eu mai nu am murit cind am auzit).

____________________________________________________________________________

Aici doresc sa inchei acest articol o sa mai vin cu asa gen de statistici. Pina data viitoare, Ion Moldoveanu.